Marion (56)

Mijn hele leven vind ik pianospel enorm mooi. Vanaf mijn 12e-17e jaar heb ik accordeon en orgel gespeeld. Door studie en werk ben ik gestopt met het maken van muziek. Ik ben nu 56 jaar, en al 5 jaar volledig afgekeurd voor werk door mijn ziekte multiple sclerose. Kracht en coördinatie is hierdoor ernstig afgenomen en verstoord. Tijdens een revalidatieperiode heb ik ook pianospelen geprobeerd, maar dit lukte niet, en ik ben toen gaan zingen in een koor. Pianospelen bleef op mijn verlanglijstje staan en een half jaar geleden ben ik hiermee gestart. En hoewel ik het heel erg graag wilde, had ik toch ernstige twijfels of dit zou lukken.

Na de eerste lessen dacht ik: “ik heb gelijk, de kracht in mijn handen en armen en coördinatie is te slecht om piano te leren spelen”. Maar door het enthousiasme van Deodora, haar stimulans en haar begrip voor het feit waar mijn beperkingen zitten, heb ik doorgezet, een elektrische piano gekocht en nu ontzettend veel plezier in pianospelen. Ik vind dat Deodora op een hele prettige manier les geeft, enerzijds de ruimte geeft, maar er ook voor zorgt dat ik goed leer spelen en ik er bovendien heel veel plezier aan beleef.

Ik raad iedereen aan die graag wil leren pianospelen maar die dit door een motorische beperking niet aandurft, dit toch te gaan proberen met deskundige en enthousiaste begeleiding van Deodora Flipse.